فایروال به چه درد می خوره و چند نوع فایر وال داریم؟
تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:, | 10:17 قبل از ظهر | نویسنده : محمد رجبی

 وقتی آن را نصب می كنید فایروال بین كامپیوتر شما و اینترنت قرار می گیرد. فایروال به شما اجازه می دهد صفحات وب را ببینید و به آنها دسترسی داشته باشید، فایل download كنید، چت كنید و ... . در حالیكه مطمئن هستید افراد دیگری كه در اینترنت مشغول هستند نمی توانند به كامپیوتر شما دست درازی كنند. بعضی از فایروالها نرم افزارهایی هستند كه روی كامپیوتر اجرا می شوند اما فایروالهای دیگر به صورت سخت افزاری ساخته شده اند و كل شبكه را از حمله مصون می كنند

هر كسی كه از اینترنت استفاده می كند باید از بعضی از انواع فایروالها استفاده كند. برنامه هایی هستند كه می توانند از اینترنت download شوند این برنامه ها می توانند تعداد زیادی آدرسهای IP آسیب پذیر برای نفوذ را پیدا می كنند این برنامه ها به راحتی download شده و اجرا می شوند و برای سوء استفاده یا مشكل دار كردن كامپیوتر شما از طریق این برنامه ها احتیاجی به دانش شبكه نیست معمولاً همه انواع فایروالها از شما در برابر این حملات حفاظت می كنند.

فایروال چه کار می کند ؟ 
فایروال ها حفاظت لازم در مقابل مهاجمان خارجی را ایجاد  و  یک لایه و یا پوسته حفاظتی پیرامون کامپیوتر و یا شبکه را در مقابل کدهای مخرب و یا ترافیک غیرضروری اینترنت ، ارائه می نمایند . با بکارگیری فایروال ها ، امکان بلاک نمودن داده از مکانی خاص  فراهم می گردد . امکانات ارائه شده توسط یک فایروال برای کاربرانی که همواره به اینترنت متصل و از امکاناتی نظیر DSL و یا مودم های کابلی استفاده می نمایند ، بسیار حیاتی و مهم می باشد.

چه نوع فایروال هائی وجود دارد ؟ 
فایروال ها به دو شکل  سخت افزاری ( خارجی ) و نرم افزاری ( داخلی ) ، ارائه می شوند  . با اینکه هر یک از مدل های فوق دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند ، تصمیم در خصوص استفاده از یک فایروال بمراتب مهمتر از تصمیم در خصوص نوع فایروال است .

فایروال های سخت افزاری : این نوع از فایروال ها که به آنان فایروال های شبکه نیز گفته می شود ، بین کامپیوتر شما (و یا شبکه) و کابل و یا خط DSL  قرار خواهند گرفت . تعداد زیادی از تولید کنندگان و برخی از مراکز ISP دستگاههائی با نام "روتر" را ارائه می دهند که دارای یک فایروال نیز می باشند . فایروال های سخت افزاری در مواردی نظیر حفاظت چندین کامپیوتر مفید بوده و یک سطح مناسب حفاظتی را ارائه می نمایند( امکان استفاده از آنان به منظور حفاظت یک دستگاه کامپیوتر نیز وجود خواهد داشت ) . در صورتی که شما صرفا" دارای یک کامپیوتر پشت فایروال می باشید و یا این اطمینان را دارید که سایر کامپیوتر های موجود بر روی شبکه نسبت به نصب تمامی patch ها ، بهنگام بوده و عاری از ویروس ها و یا کرم ها می باشند ، ضرورتی به  استفاده از یک سطح اضافه حفاظتی (یک نرم افزار فایروال ) نخواهید داشت . فایروال های سخت افزاری ، دستگاههای سخت افزاری مجزائی می باشند که دارای سیستم عامل اختصاصی خود می باشد . بنابراین بکارگیری آنان باعث ایجاد یک لایه دفاعی اضافه در مقابل تهاجمات می گردد .

فایروال های نرم افزاری : برخی از سیستم های عامل دارای یک فایروال تعبیه شده درون خود می باشند . در صورتی که سیستم عامل نصب شده بر روی کامپیوتر شما دارای ویژگی فوق می باشد ، پیشنهاد می گردد که آن را فعال نموده تا یک سطح حفاظتی اضافی در خصوص ایمن سازی کامپیوتر و اطلاعات ، ایجاد گردد .(حتی اگر از یک فایروال خارجی یا سخت افزاری استفاده می نمائید). در صورتی که سیستم عامل نصب شده بر روی کامپیوتر شما دارای یک فایروال تعیبه شده نمی باشد ، می توان اقدام به تهیه یک فایروال نرم افزاری کرد . با توجه به عدم اطمینان لازم در خصوص دریافت نرم افزار از اینترنت با استفاده از یک کامپیوتر محافظت نشده ، پیشنهاد می گردد برای نصب فایروال از CD و یا DVD مربوطه استفاده گردد .

فایروال های نرم افزاری گزینه ای مناسب در ارتباط با یک کامپیوتر می باشند . این نوع فایروال ها توسط شرکت های متعددی طراحی و پیاده سازی می گردد که می توان پس از بررسی لازم ، اقدام به تهیه یکی از آنان نمود. 
مزایا :
 
به سخت افزار اضافه ای نیاز نمی باشد .
 
به کابل کشی اضافه ای نیاز نخواهد بود .
 
گزینه ای مناسب برای یک کامپیوتر
 
معایب
 
برای تهیه یک فایروال نرم افزاری می بایست هزینه ای اضافه پرداخت گردد.
 
استفاده از فایروال های نرم افزاری مستلزم نصب و پیکربندی خاصی می باشد .
 
برای هر کامپیوتر می بایست یک نسخه جداگانه نصب گردد .

: روترهای سخت افزاری گزینه ای مناسب برای اتصال شبکه های کوچک به اینترنت می باشند . 
مزایا
 
معمولا" دارای حداقل چهار پورت برای اتصال سایر کامپیوترها می باشند .
 
امکان حفاظت چندین کامپیوتر را ارائه می نمایند .
 
معایب
 
کابل کشی اضافه


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: